sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Syksyiset omenamuffinit



Moikka! Eilen palasin keittiön puolella pari vuotta taaksepäin, jolloin kuppikakut ja muffinit olivat mun ehdoton bravuuri ja niitä tuli leivottua harva se viikko. Noiden aikojen jälkeen on leivonta jäänyt vähemmälle, mutta aina toisinaan mut valtaa hinku päästä taas keittiöön ja kokeilla, mihin mielikuvitus ja taidot riittävät. Mennyt viikko on ollut todella syksyinen sään puolesta ja koska omenia sattui keittiöstä löytymään, hyödynsin tätä netistä löydettyä reseptiä omissa syksyisissä omenamuffineissa. 

  • 1 omena
  • 2 rkl kanelia
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 rkl vaaleaa siirappia
  • 75g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 kpl munia
  • 2 1/4 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta

Pese omena hyvin ja poista siemenkota. Pilko omena mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Lisää omenan paloihin kaneli, sokeri ja vaalea siirappi. Sekoita hyvin ja anna maustua noin puoli tuntia. (Mausteita voi tässä kohtaa käyttää oman maun mukaan ja vaihdella. Itse tein seoksen täysin soveltamalla.)

Voin, munien ja maidon tulisi olla huoneenlämpöisiä, joten ota ne ajoissa lämpenemään tai lämmitä munat lämpöisessä vedessä huoneenlämpöisiksi. Voin voit pehmentää mikrossa.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi sokereiden kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe, riko toiseen kulhoon munat ja vatkaa rakenne rikki. Lisää maito.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Lisää voi-sokerivaahtoon vuorotellen jauho- ja maitoseosta, vatkaa alhaisella nopeudella kunnes seos on sileää.

Jaa taikinaa muffinivuokiin ensin yksi ruokalusikallinen. Lisää tämän jälkeen reilu teelusikallinen omenaseosta vuokaan ja peitä sitten toisella lusikallisella taikinaa niin, että vuoat ovat 2/3 täynnä.

Paista muffineja n. 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin vaaleanruskean värin.

Muffinien paistuessa voit valmistaa kuorrutteen. Tähän kuorrutteeseen hyödynsin Kinuskikissan sokerikreemin ohjetta, mutta muokkasin sitä omien tarpeiden mukaan. Ohjeen sokerikreemiin löydät täältä. Maustoin kreemin kanelilla ja omenaseoksesta ylijääneellä siirapilla. Yltiömakea pläjäys, mutta sen arvoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti